Het laatste weekend van september gaat de theatervoorstelling I AM HERE/IK BEN HIER georganiseerd door Stichting Thuis in Oss in première. Hierin vertellen Zakiya Shekho en Abolfazl Bayat hoe zij op zeer jonge leeftijd uit hun thuisland vluchtten en in Oss een nieuw bestaan proberen op te bouwen. I AM HERE/IK BEN HIER is geen gewone voorstelling in de zaal, maar een unieke en impactvolle theaterbeleving in het centrum van Oss. Aan ons de vraag om hiervoor een net zo speciale teaser op te nemen.

“Het is een heel experimenteel stuk met interactieve momenten en de bedoeling is dat mensen hierdoor meer begrip krijgen voor vluchtelingen. Mensen krijgen een koptelefoon op en maken al luisterend een tocht door de stad. Onderweg gebeuren er allerlei verrassende dingen, die de impact van het verhaal nog versterken” zegt initiatiefnemer Angelo Schuurmans van Thuis in Oss.

Om de teaser te maken is het volledige MPA team opgetrommeld om binnen een paar dagen een idee te bedenken én uit te voeren. Cameravrouw Wendy trok hiervoor de drone uit de kast, ondertussen werd de voice over van een van de hoofdrolspelers opgenomen en overige beelden werden opgenomen in het centrum. “We wilden mensen nadrukkelijk laten weten dat dit geen gewone voorstelling is, maar een beleving. Door gebruik te maken van dronebeelden, met focuspunten, te werken met scherpte en diepte en geluidseffecten”, laat Lisa weten. “Zo wordt de kijker getriggerd om een kaartje te kopen”, vult Robin aan.