’28 redenen om met video-marketing te starten in 2018’, zo kopte marketing weblog Marketingfacts.nl onlangs. Videomarketing is booming. Een goede manier om te laten zien wie je bent en wat jouw bedrijf te bieden heeft. Want bewegend beeld scoort doorgaans beter dan alleen tekst of een foto. Maar er zijn wel wat do’s en vooral ook don’ts waar je op moet letten als je videomarketing inzet.

Verbluffende conversie
Volgens Marketingfacts.nl kunnen we niet meer om videomarketing heen. De toevoeging van een video kan je conversie met 80% verhogen. Implementatie van een video(marketing)strategie is dan ook onvermijdelijk, zo stelt het marketingplatform. Remy Bakker – online strateeg bij Sprangers Communicatie – maakt daarbij wel een kanttekening: “Video is over het algemeen aantrekkelijker dan tekst of stilstaand beeld. In kortere tijd kun je meer info overbrengen. Maar alles staat of valt met een goede inhoud. De boodschap van je video moet kloppen. Als dat allemaal in orde is, heeft video een dikke streep voor.” Ad Mulders – mediaproducent én partner van Sprangers – is het met hem eens. “Video heeft een hogere attentiewaarde dan andere middelen. Zorg er wel voor dat je video niet te lang is. Zo’n 25 tot 30 seconden voor een teaser, 2 tot 3 minuten voor een video met een wervend karakter. En een informerende tutorial mag wel 20 minuten duren. Is er een persoon te zien in je video? Zorg dan voor perfecte belichting, mooie visagie én een goede houding. Het oog wil ook wat”, legt hij uit.

Trendsetter?

Bij de Media Praktijk Academie spelen we al langer in op de trend die videomarketing heet. Maakt dat ons een trendsetter? Misschien. Remy: “Video maakt vaak deel uit van onze crossmediale campagnes. Zoals het Kracht van Oss jaarevent bijvoorbeeld, dat we op beeld vastlegden. Leuk én leerzaam om te zien hoe een expert als Ad zijn kennis, kunde en ervaring kan delen met het MPA team. Combineer dat met creatieve MPA’ers en een communicatieconcept van Sprangers en je hebt vlotte video’s die de aandacht pakken.”

BRON: Marketingfacts.nl