Op 9 mei vond de derde editie van het Babs!Festival plaats. Een muziekfestival in het park naast cultuurpodium De Groene Engel in Oss. De MPA was erbij en maakte de aftermovie; van opbouw tot de laatste muzikale noot.

Het Babs!Festival is een muzikale avond naar idee van de Osse zangeres Babs van Balveren. Al drie jaar op rij viert zij de vriendschap met muzikale vrienden. En muziekliefhebbers genieten daar graag van mee! Ook dit jaar werd het Babs!Festival drukbezocht. Maar liefst 5.000 feestgangers kwamen op het festival af. Zij werden getrakteerd op een diversiteit aan lokale en regionale zangers en zangeressen, waaronder natuurlijk Babs van Balveren zelf. Ze kijkt terug op een geslaagd muziekfeest. “De reacties van de artiesten zijn super leuk. Wat ik neer wilde neerzetten was een relaxed festival. Mensen zijn enthousiast, heel leuk om te zien”, zegt Babs tegen het einde van de avond.

MPA in actie
Aan de MPA de taak om het festival op beeld vast te leggen. De gemoedelijke sfeer en de gezellige locatie. Maar ook de enthousiaste muziekliefhebbers en het muziekrepertoire van Babs en haar vrienden. En dat de hele dag door; van opbouw tot de laatste noot. Voor cameraman Thijs een nieuwe ervaring. Nooit eerder filmde hij op een muziekfestival. “Ik heb gekozen voor veel close-ups, zowel tijdens het filmen als in de montage. Van veel lachende mensen die vrolijkheid uitstralen. De sfeer die ik tijdens het festival heb geproefd, heb ik meegenomen in de bewerking van de video”, roept hij enthousiast. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk de aftermovie.