Teasers voor een intense theatervoorstelling

Wat nou als je bloed zweet en tranen hebt gestopt in een prachtige theaterbeleving door het centrum van Oss maar de kaartverkoop niet wil vlotten… Simpel, dan loop je bij de Media Praktijk Academie binnen. En dat is precies wat Angelo Schuurmans (oprichter van stichting Thuis in Oss) deed. En daar is hij, zoals hij zelf aangeeft, erg blij mee!

Een compleet proces in een extreem korte tijd

Maandag liep Angelo bij ons binnen en woensdag was de eerste trailer een feit! Dat is nog eens snel schakelen. Na een uitvoerige briefing van Angelo gingen we aan de slag. Twee uur brainstormen verder pakte Lisa de pen en maakte met Jalil, Robin en Wendy het storyboard. We gaan voor een teaser van 30 seconden die precies triggert op dat wat niet in woorden te pakken is: ‘de beleving’. Nog diezelfde dag kwam Angelo terug om het plan gepresenteerd te krijgen. Dinsdag volgden we lessen dronevliegen en maakten we een volledige proefopname om woensdagochtend met heel het MPA-team op ‘de set’ te verschijnen.

Niet bang voor de camera

Omdat we zo snel mogelijk ‘live’ moesten met de teaser konden we niet op zoek naar een acteur of actrice. Maar gelukkig is onze eigen Lisa niet bang voor de camera en kon Wendy onder regie van Robin en Jalil alle beelden schieten die nodig waren. Terug op het thuishonk aan de Kruisstraat kon de edit meteen beginnen.

Een korte deadline? Ach, dat valt wel mee 🙂

De lokale omroep DTV was bij de opname aanwezig en had beloofd de teaser mee te nemen in hun item. Tenminste, als wij diezelfde middag (4 uur na de opname) de teaser op konden leveren. Gelukkig liep alles op rolletjes en bleek de MPA niets te veel. In no time kwam de teaser in het item op DTV, was de presentatie aan Angelo en werd de online promotie op social media ingericht!

Leuk, maar hoe was het resultaat?

Ik zou zeggen, oordeel zelf maar!

Ow, en we hebben 1 week later ook nog een tweede versie opgeleverd om de kaartverkoop verder te boosten, én niet geheel onbelangrijk: de voorstelling is supergoed bezocht, een groot deel van de voorstellingen was zelfs helemaal uitverkocht!

Dit was een kort en spannend traject. Het is zo tof als alle stukjes zo snel op z’n plek vallen! Ook zo’n vraagstuk? Kom maar op en daag ons uit!

Opdrachtgever

Stichting Thuis in Oss

Links

https://www.thuisinoss.com/