Orde van de Klauw

Een campagne waarbij Sprangers Communicatie in opdracht van de gemeente Oss werkt om het belang van hemelwaterafkoppeling duidelijk te maken. Om water terug te geven aan de grond en zo verdroging tegen te gaan. Daarnaast wordt aandacht gevraagd voor meer groen en biodiversiteit op openbare-, particuliere- en bedrijventerreinen. De campagne richt zich op het brede veld van burgers, bedrijven, scholen en overheid. Zij worden bereikt door kinderen in te zetten als promotors, activators en zo op een laagdrempelige en speelse manier aandacht te vragen voor de campagne. De MPA werd ingeschakeld voor het maken van een reeks promovideo’s.

De komende maanden gaan we, samen met een promoteam van jongeren uit de BrabantTalent klas vanuit Stichting Oss Cultureel, op pad om in de gaten te houden hoe groen en duurzaam Oss is. Samen met hen brengen we in beeld welke initiatieven er al plaatsvinden. Die projecten en ideeën krijgen van ons het keurmerk ‘groene klauw’. En we treden streng op als we vinden dat het anders moet.

Via het promoteam van de Orde van de Klauw willen de doelgroep op een speelse manier bij acties betrekken en door hen laten ondersteunen.

Team

Thijs Bennik (camera, edit)
Sil Vermeeren (edit)
Daan Karsten ( lid promoteam)
Marloes Woudsma (lid promoteam)
Sarah Florie (lid promoteam)
Anna van Peer (lid promoteam)
Anne Pepers (lid promoteam)
Tara Nieuwenhuizen (lid promoteam)
Sanne van Waardenburg (lid promoteam
Manon van Heeswijk (regie)
Remy Bakker (concept)
Ad Mulders (begeleiding / eindmontage)
Frenk Sprangers (advies / begeleiding)

Resultaat

Als onderdeel van de campagne van Sprangers Communicatie, maakten we een reeks video’s. Zoals kick-off video om het promoteam voor te stellen. Maar we waren ook aanwezig tijdens het event Global Goals in Oss op 16 juni 2018 om awareness te creëren voor een groener Oss. Hierbij voelde het reportteam standhouders en bezoekers aan de tand. Deze interviews en videoquotes zijn verwerkt tot korte teaservideo´s, met elk met een ander onderwerp of thema.

Daarnaast is een reeks van vier inspirerende video´s opgeleverd. Over één groene basisschool, het initiatief Stadse Boeren, milieubewust aannemingsbedrijf Vissers-Ploegmakers en de laatste video bestaat uit een interview met de stedenbouwkundige van duurzame woonwijk De Piekenhoef in Berghem aan het woord.

Opdrachtgever

Gemeente Oss

Links

www.ordevandeklauw.nl