Meanderende Maas

Een projectorganisatie van Waterschap Aa en Maas dat gaat voor versterking van de dijk tussen Ravenstein en Lith. Om de Maas meer ruimte te geven en het gebied door te ontwikkelen. Noodzakelijk om zo’n 270.000 mensen te beschermen tegen overstromingen. Maar tegelijkertijd ook kansrijk voor de regio als het gaat om natuur, recreatie, cultuurhistorie, leemomgeving en economie.

Zo’n 40 omwonenden, recreanten, ondernemers en agrariërs uit het gebied worden doorlopend gevraagd mee te denken. Over hoe het gebied er in de toekomst uit moet komen te zien. Belangrijk, want het raakt hun directe leefomgeving. In werkgroepen wordt met hen gesproken en ideeën opgehaald. Doorlopend worden zij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. In 2020 moet het plan klaar zijn. Naar verwachting wordt in 2023 begonnen met de uitvoering en zijn de werkzaamheden afgerond in 2028. Sprangers Communicatie kreeg de opdracht het project bekendheid te geven. Ze realiseerde een website, verzorgt de nieuwsbrieven en neemt doorlopend interviews af met ambassadeurs van het project. De MPA werd ingeschakeld voor het maken van een reeks video’s.

Team

Thijs Bennik (camera, edit)
Manon van Heeswijk (regie)
Thomas Merkus (camera luchtvideo)
Ad Mulders (begeleiding)

Resultaat

Vijf video’s opgeleverd waarmee verschillende onderdelen uit het projectproces zijn vastgelegd. Namelijk een impressie van de eerste werkgroepsessie over hoe het gebied er in de toekomst uit zou moeten zien. Daaropvolgend een video vanuit de lucht om het gebied in kaart te brengen.

In de derde in de reeks van vijf kwam boswachter Lianne Schröder aan het woord. Zij vertelt wat er speelt in de Hemelrijkse Waard in Oijen. Een verhaal over onder andere de nevengeul, bakenbomen, flora en fauna.

Ook de presentatie van de inloopavond, waarbij de verschillende schetsen van het gebied toegelicht werden, hebben we op beeld vastgelegd. Gevolgd door een sfeerimpressie van deze bijeenkomst.

Opdrachtgever

Waterschap Aa en Maas

Links

www.meanderendemaas.nl