Kansen in de keten

Een project dat stakeholders uit de regionale agrifoodketen op een innovatieve manier samenbracht. Meer dan 30 consumenten, ondernemers en organisaties werkten in vijf dialoogsessies aan een new business idee, de businesscase en het proces. Zo ontstond een levensvatbaar idee: een maaltijd-deelbox met verse ingrediënten uit de regio die je met elkaar bereidt. Hiermee geef je niet alleen een maaltijd, maar ook een ontmoeting cadeau. Tijdens deze dialoogsessies hebben studenten van het Hooghuis Lyceum de kans gekregen om mede de techniek en catering te faciliteren. Start-up student Tessa Ebbers bedacht en ontwierp de deelbox en heeft de campagne eromheen vormgegeven.

Tijdens de eindpresentatie van 20 oktober 2016 presenteerden we het idee én de businesscase. Hiermee werd het idee voor de deelbox ook daadwerkelijk in de markt gezet. Deelnemers van de dialoogsessies kregen het woord over hun ervaringen en hun visie op het ontwikkelde idee. En we deden verslag van wat we hebben geleerd en wat we kunnen verbeteren.

Team

Studenten Hooghuis Lyceum (techniek / horeca)
Tessa Ebbers (idee-ontwikkeling / uitvoering)
Lonneke Hoogstede (vormgeving)
Margo Elemans (gespreksleiding)
Cindy Hagestein (begeleiding)
Ad Mulders (begeleiding / eindmontage)
Frenk Sprangers (advies / begeleiding)

Resultaat

Studenten betrokken bij de interviews op locatie, de vormgeving en videoregistratie van het hele traject. Uiteindelijk is een levensvatbaar idee tot stand gekomen door de samenwerking van de ondernemers.

Opdrachtgever

De Kracht van Oss

Links

www.dekrachtvanoss.nl