HAS Bachelor Class

De Bachelor Class Agrifood Oss 2030 is een uniek initiatief van HAS Hogeschool en Gemeente Oss. Een plek waar kennis en ondernemers elkaar ontmoeten. Het project vormt de start van een boeiende discussie over de toekomst van Oss. Het laatste woord hierover is nog niet gezegd. Gemeente Oss hielp dan ook graag bij de ontwikkeling en het faciliteren van het proces. En met veel plezier pakte De Kracht van Oss de rol van opdrachtgever op.

Een groep van 43 studenten, verdeeld in 8 teams, van de HAS Hogeschool Bachelor Class beet zich de afgelopen periode vast in de opdracht ‘Ruimtegebrek 2030: een nieuw ondernemerslandschap in Oss’. Acht Osse ondernemers uit landbouw, Foodproductie, de retail en logistiek vormden hun inspiratiebron en klankbord.

Sprangers en MPA i.o. organiseerden het slotevent, dat plaatsvond op 11 november 2016. In de Rabozaal van Theater De Lievekamp presenteerden de studenten hun blik op de toekomst aan een bomvolle zaal met ondernemers, afgevaardigden van lokale en provinciale overheid en onderwijs. Acht visies op zaken van landbouw en supermarkt in 2030 tot onvermijdelijke samenwerking in de keten en de internationalisering passeerden de revue. Om vervolgens allemaal samen te vloeien in één overkoepelend beeld van hét ondernemerslandschap voor onze gemeente.

Team

Studenten HAS Hogeschool (pitch
Joris Broeksteeg (artist impressions)
Darija van Perlo (organisatie)
Ilse Bakker (begeleiding / regie)
Cindy Hagestein (begeleiding)
Ad Mulders (begeleiding / eindmontage)
Frenk Sprangers (begeleiding / advies)

Resultaat

Slotevent georganiseerd. Meer dan 100 bezoekers. Studententeams ondersteund bij invulling van hun presentaties en de woordvoeder van elk team begeleid bij hun pitch. Hun toekomstvisie op Oss 2030 gepresenteerd in een videoanimatie. Dit project leverde de gemeente Oss zelfs een HAS-award op in de categorie ‘Duurzame samenwerking’.

Opdrachtgever

HAS Hogeschool en Gemeente Oss

Links

www.has.nl