Ondernemersvereniging Berghem (OVB) reikt jaarlijks de award voor Ondernemer van het Jaar uit aan de beste Berghemse ondernemer. Aan ons de vraag om de drie genomineerden te onthullen in een video waarin ze worden gefeliciteerd met hun nominatie. Een opdracht die zorgde voor een verrassing en heel wat onverwachte reacties!

Voorbereiding als team
Voor deze draaidag zijn studenten Wendy en Lisa aan de slag gegaan met het bedenken van een passend concept voor de video. Na een brainstorm kwam Wendy, als ervaren videomaker, met een idee voor de montage. Dave van Schaijk, bestuurslid van de OVB, zou langs de drie genomineerden gaan om ze te feliciteren. Hierbij zou hij eerst aanbellen bij Van de Pol Reclame voor de onthulling van de nominatie en een kort interview afnemen. Daarna volgde meteen een overgang naar de tweede genomineerde: Bouwbedrijf Van Wijchen. . De afsluiting was het verrassen van Snackbar Silly’s, als laatst mogelijke winnaar. Ondertussen zou Remy buiten dronebeelden maken van de bedrijven. Die opnamen dienden als introductie voor ieder bedrijf. Lisa maakte hier een storyboard van dat enthousiast door OVB werd ontvangen. Daarop doorbordurend werd een draaiboek werd gemaakt en de draaidag kon beginnen.

Dynamiek en flexibiliteit
Op de draaidag verzamelden Wendy en Lisa zich bij het eerste bedrijf om Dave te ontmoeten. Hij presenteerde de uitzending en kwam met leuke ideeën; hierdoor kregen Wendy en Lisa de mogelijkheid om hun flexibiliteit uit te dagen. Door goed overleg kwamen geheel nieuwe scènes tot stand! Als regisseur wist Lisa meteen hoe ze de nieuwe scènes kon verwerken in de montage zodat er een goed lopend verhaal uit zou komen. Wendy filmde alle interviews en sfeerbeelden vanuit verschillende standpunten om de beste beelden te schieten. Ze gebruikte afwisselend een sta- en schouderstatief voor een vlotte montage.

Sterke montage
Na de afronding van de draaidag selecteerde Lisa de beelden die Wendy geschoten had. Ook de dronebeelden die Remy gemaakt had van de bedrijven werden ingezet om het beste beeld te creëren van iedere ondernemer. De sfeerbeelden gecombineerd met interviews, zorgden voor een duidelijk beeld van de bezigheden bij ieder bedrijf. Om de humor van presentator Dave te versterken, voegde Lisa ook leuke soundtracks en visuele effecten toe. Al met al een video met interview- en sfeerbeelden op vlotte, geestige wijze gemonteerd om de drie genomineerden te onthullen!

Benieuwd naar de video? Bekijk hem op YouTube.