Het nieuw team van de MPA is met veel energie en enthousiasme gestart. Ze gaan een halfjaar lang aan de slag met verschillende opdrachten voor echte opdrachtgevers. Het viertal dat nu de MPA vormt, stelt zich graag even voor.

Creatieve uitdagingen
Roald is een eigenwijze, leergierige student cross-media van het Sint Lucas Eindhoven. Hij wil graag creatief bezig en houdt van gevarieerde projecten en uitdagingen. Samenwerken is voor hem belangrijk. “illustreren vind ik bijna net zo tof als samenwerken. Dat doe ik al vijf jaar in verschillende teams en dat bevalt me goed”, aldus Roald. “ik hoop bij de MPA te leren om volledige projecten te draaien en wat meer op te pikken over het maken van filmpjes. Met een team als dat van ons gaat dat vast lukken!”

Gezellig samenwerken
Al van jongs af aan is de achttienjarige Hannah bezig met fotografie en film. Op het Technovium in Nijmegen leerde ze veel over vormgeving en film. “Ik vind het erg leuk om dingen vast te leggen die om mij heen gebeuren, zo kan je nooit iets vergeten en kan je er zelf altijd iets creatiefs van maken. Ik denk dat ik bij de Media Praktijk Academie meer kan leren over het maken van films en de voorbereiding hiervan.” Net als Roald, kijkt ze uit naar de samenwerking met de andere MPA’ers. “Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren en natuurlijk is het ook belangrijk om het gezellig te hebben met elkaar!”

Zelf leren
Ook Iris is student op het Nijmeegse Technovium. Daar leert ze filmen, regie, vormgeven en editen, maar door haar grote passie voor filmen en editen vindt ze dat niet genoeg. “Ik leer veel door eindeloos naar filmpjes en tutorials te kijken. Zo beheers ik Premiere Pro inmiddels aardig goed en wordt het ook steeds makkelijker om mijn creativiteit in een film te stoppen. Het leukste vind ik dat ik aan een saai project mijn eigen twist kan geven.”Bij de MPA wil Iris leren over conceptdenken en daaraan gekoppeld een goede, zorgvuldige uitvoering. En dat alles natuurlijk in een enthousiast team. “Belangrijk is om elkaar te respecteren en naar elkaar te luisteren. Serieus werken én veel lol hebben!”

Gevarieerd vormgeven
Het team wordt compleet gemaakt door de negentienjarige mediavormgever Tjardo, die ook studeert aan het Technovium in Nijmegen. Hij heeft een brede interesse en dat maakt een gevarieerde studie met richtingen als grafisch en audiovisuele vormgeving. “Mijn voorkeur ligt op grafisch gebied. Niet alleen het maken van bijvoorbeeld huisstijlen, posters en logo’s, maar illustreren vind ik ook heel tof! Bij de MPA hoopt Tjardo te leren om zelfverzekerd te presenteren. “Ik merk dat ik mijn enthousiasme en energie kwijt kan in presenteren. Aangezien ik afgelopen jaar een grafische stage had, hoop ik dit jaar meer te leren op het gebied van filmen en editen. Daarnaast wil ik als team groeien en goed leren communiceren en samenwerken.”