De MPA is lekker groen bezig de afgelopen tijd! Want het promoteam van de Orde van de Klauw, dat bestaat uit enthousiaste MPA’ers, houdt nauw in de gaten hoe groen en duurzaam Oss bezig is. En die interesse, of juist het gebrek eraan, ontwikkelen mensen al op jonge leeftijd. Als kind dus. Daarom ging het promoteam onlangs op bezoek bij zes basisscholen. Om op een speelse manier aan leerlingen uit te leggen waarom een duurzamere en groenere omgeving belangrijk is. Aan de hand van zes video’s.

Video’s ontwikkeld
In opdracht van Sprangers Communicatie werkten we eerder dit jaar mee aan een interessante, maar vooral ook relevante, campagne. Om burgers, bedrijven, onderwijs en overheidsinstellingen enthousiast te maken voor groen, water teruggeven aan de grond en duurzaam bezig zijn. Het promoteam ontwikkelde vier informatieve video’s waarin jongeren als promotors op een laagdrempelige manier aandacht vragen voor de campagne. Want beeld zegt immers vaak meer dan woorden.

De klassen in
Met de verschillende video’s ging het promoteam de klassen in. Bij zes basisscholen in de gemeente Oss. Om leerlingen van de groepen 4 op een speelse manier bewust te maken waarom een groenere en duurzamere omgeving zo belangrijk is. En wat zij daar zelf al aan kunnen doen. De video’s bekijk je hier. Deze vielen zeker bij de kinderen in de smaak, maar misschien nóg enthousiaster werden zij van de watertafel die het promoteam heeft meegenomen. Dit is een simulatie die laat zien wat de mogelijkheden zijn om het water goed de grond in te laten stromen. De goodiebags met daarin onder andere een armbandje, moestuintje en flyer maakten de pret compleet. Met de schoolbezoeken hebben we 180 basisschoolleerlingen ervan bewust gemaakt dat een groener en duurzamer Oss belangrijk én nodig is.

Prijsvraag
Maar de kinderen en hun ouders werden ook aan het werk gezet. Het promoteam sloot namelijk af met de vraag foto’s en filmpjes naar hun school te sturen waarop zij laten zien hoe groen en duurzaam ze al bezig zijn. De school met de meeste inzendingen wint een prijs die we uitreiken op het slotevent dat binnenkort plaatsvindt.

Meer zien?
We zitten niet bepaald stil hier bij de MPA. In aanloop naar het bezoek aan de klassen hebben we bijvoorbeeld een video gemaakt om het promoteam te presenteren. En ook op social media zijn we aanwezig. Want we blijven de komende tijd actief als promoteam van de Orde van de Klauw. Wil je niks missen? Kijk dan regelmatig op de website, YouTube en Instagram.