In het weekend van 3 tot 5 augustus vond voor de 42e keer het Dranouter Festival plaats in het gelijknamige Belgische dorpje Dranouter. In opdracht van I-QUA reisden oud-stagiaire Marijke en Manon af naar onze zuiderburen om interviews af te nemen en shots te maken op het festivalterrein.

Duurzaam karakter
Dranouter Festival is niet zomaar een muziekevent. Het is een meerdaags festival met een duurzaam karakter. Festivalvoorzitter Manu Veracx: “Werken aan en denken over duurzaamheid is een langetermijnvisie, dus ook dit jaar hadden we weer nieuwe, alternatieve en efficiëntere technologieën om onze voetafdruk zo beperkt mogelijk te houden.” Manu doelt hiermee op de innovatieve ECOZ® Mobile. Initiatiefnemer Wouter Igodt kan met deze mobiele waterzuiveringsunit dagelijks tot 6000 liter water zuiveren wat gebruikt werd op het campingterrein. Het afvalwater, zoals van douches en toiletten, werd gezuiverd. “Zo komt er minder vervuild water in de riool terecht en het gezuiverde water kan zelfs terug ingezet worden als spoelwater voor de toiletten!”, zegt Wouter enthousiast.

Aftermovie maar dan anders
Manon interviewde Manu en Wouter over het intiatief en cameravrouw Marijke maakte vervolgens bijpassende beelden op het festivalterrein, om deze later te verwerken tot een informatieve compilatievideo. Marijke: “Zoals je nu in meerdere aftermovies ziet, is het hip om gebruik te maken van vertraagde beelden, ofwel ‘slomos’. Dit geeft een speels effect aan de video. Dit in combinatie met het inhoudelijke verhaal van Wouter, maakte het tot een bijzonder leuke klus. Het eindresultaat is een informatieve video, maar tevens ook een leuk sfeerverslag van het festival!

Bekijk hier de video zelf. Benieuwd welke video’s wij afgelopen maanden nog meer hebben gemaakt, bekijk dan ons YouTube kanaal.