Vincent en Thijs hebben, tijdens de Dag van de Praktijk, samen met drie enthousiaste leerlingen van het Mondriaan College bij diverse Osse bedrijven gefilmd. Deze dag stond in het teken om leerlingen kennis te laten maken met verschillende werkvelden. Op elke locatie kregen scholieren een rondleiding, gevolgd door een opdracht, waarna ze hun resultaten moesten pitchen. Het MPA team ging zo op bezoek bij drie totaal verschillende bedrijven om mooie sfeerbeelden en quotes op te halen.

Een kijkje backstage

De eerste locatie was Theater de Lievekamp. Hier kregen de leerlingen een rondleiding backstage, de plek waar eigenlijk alleen artiesten komen! Daarna werd de opdracht uitgelegd door programmeur Lobke van der Sanden. Terwijl de leerlingen deze uitwerkten heeft Thijs onder regie van Vincent sfeerbeelden opgenomen. Ondertussen kon een van de Mondriaanleerlingen die met het team op pad ging, het interview voorbereiden. Lobke: “Ik wil dat er meer jongeren naar het theater komen. Om dit doel te halen, kun je volgens mij het beste samenwerken met jeugd. Ik ben benieuwd naar de ideeën die vandaag voorbij komen.” Na het afronden van het interview is het team doorgegaan naar de tweede locatie.

Leerlingen aan het werk

Bij staalbedrijf Baaijens Constructie was de drukte al te horen voordat het team binnen was. Hier werd duidelijk al een opdracht uitgewerkt! Brainstormen en schetsen, da’s vooral wat de leerlingen deden. Thijs stond dicht op de bedrijvigheid met de camera en heeft mooie shots gemaakt. Leerling Serre: “Ik vond het een leuke opdracht omdat we creatief moesten zijn.”

Drie keer top!

Uiteindelijk werden de uitgewerkte opdrachten gepresenteerd. Bij de Rabobank werd het team hartelijk verwelkomd en waren de leerlingen net klaar met het brainstormen. Elke groep hield een pitch met hun resultaten en bevindingen. Na de pitches interviewden we Frank Wouters, een leraar aan het Mondriaan College. “Dit wil ik wel vaker meemaken!” Hij is trots dat zijn leerlingen zo goed hebben gewerkt.

Het MPA team kwam terug met een hoop bruikbaar beeldmateriaal. Dus Thijs kan aan de slag met het editen van de aftermovie en Thomas met het schrijven van een nieuwsbericht.

Benieuwd naar het eindresultaat? Houd dan ons YouTube kanaal in de gaten!