Hoe gaaf is het om mee te werken tijdens een cameraklus op een event met maar liefst 150 aanwezigen? Kas, Nino en Eyup weten er alles van! Begin november vond het jaarevent van de Kracht van Oss plaats, waarvoor ze hun handen flink uit de mouwen staken. “Het was ontzettend leuk en leerzaam”, vertelt een enthousiaste Kas.
Soort ‘DWDD’, maar dan anders…
Het jaarevent de Kracht van Talent was een live talkshow met cameraregistratie. In een steeds wisselend podium ging de gespreksleider van die avond het gesprek aan met de gasten. Een beetje á la De Wereld Draait Door. In aanloop naar het event mochten de jongens op locatie filmen bij verschillende projecten van de gastsprekers. Eyup: “Op locatie filmen is toch altijd een avontuur. Je komt op plaatsen waar je niet snel komt en je leert altijd nieuwe mensen kennen.”
Ook reporter Stefan was betrokken bij deze opdracht. Deze vlotte interviewer ging samen met de stagiairs erop uit om de mooiste beelden te schieten en quotes te verzamelen. Opnames in een schoolomgeving, in het bos en zelfs opnames van het meewerken aan een lopende band kwamen aan bod.
Deze filmpjes werden door hen zelf gemonteerd en ingezet als online teasers. Het editen van het beeldmateriaal vond Kas wel lastig: “De filmpjes mochten maar één minuut duren. En we hadden zoveel leuke beelden en quotes, dat maakte het wel moeilijk om dingen weg te laten.”
And action!
Tijdens het event werd het publiek uitgedaagd om actief deel te nemen aan de talkshow. Nino: “Om deze reacties goed vast te leggen, moesten we snel handelen. De regisseur stuurde ons gelukkig wel goed aan. Al was het soms moeilijk om te luisteren door de microfoon en tegelijkertijd de omgeving in de gaten te houden.” Het communiceren met de regie vond Kas wel grappig: “Je bent aan het filmen, dus je mag niet praten. In plaats daarvan moesten we met de regisseur communiceren door met de camera te bewegen. Op en neer was ‘ja’, en heen en weer was ‘nee’.”
Tijdens de talkshow liep het publiek met de gespreksleider mee van decor naar decor. Dus moesten de camera’s ook meebewegen. “Gaat dat wel goed?”, vroeg Kas zich af, “Ik was daar wel een beetje huiverig voor. Dadelijk botsen we tegen iemand aan?! Maar het viel reuze mee.” Ook Eyup had zijn twijfels, maar die waren totaal onnodig: “Het publiek hielp zelfs mee met het verplaatsen van kabels!”
Wat de jongens het allerleukst vonden? Het totaalplaatje. Kas: “De interviewfilmpjes vielen bij het publiek in de smaak en de cameraregistratie tijdens het event verliep vlekkeloos. Het was echt een mooie avond!”
Benieuwd hoe alles eruit zag? Bekijk dan de aftermovie van het event!