Voor zijn meesterproef beet Sint Lucas student Roald zich vast in het opzetten van een uitgebreid huisstijlhandboek voor de Orde van de Klauw. Een boek dat handvatten biedt voor een ieder die onder dat label content naar buiten brengt. Van het kleurgebruik en lettertype, grafische gebruik van de intro- en outro van video’s tot aan cartoons.

Afgelopen weken heeft MPA’er Roald een compleet huisstijlhandboek voor de Orde van de Klauw uitgewerkt. Een huisstijlhandboek is een boek met richtlijnen omtrent de toepassingen van een huisstijl. Het doel is om een huisstijl op correcte- en consistente wijze te kunnen toepassen.

“Huisstijlhandboeken kunnen erg technisch en zeer uitgebreid zijn, maar dat hoeft niet altijd. In het handboek staan de toepassingen van onder andere het logo, kleur, typografie, vormentaal, fotografie, drukwerkspecificaties, enz. Voor mij was het leerzaam om de richtlijnen van je huisstijl vast te leggen. Ik denk nu ook dat het een ‘must’ is wanneer verschillende partijen aan de slag gaan met een huisstijl. Voor een consequente en herkenbare uitstraling”, zegt Roald enthousiast.