Het jaar 2020 was bijzonder en leerzaam. De crisis gaf een boost aan ons communicatievak… en nog steeds. Al blijft het vreemd! We hadden in de periode van 2016 tot 2019 26 studenten over de vloer afkomstig van verschillende opleidingen: strategisch, creatief en uitvoerend. Zowel derde als vierdejaars van  MBO en HBO. Een aantal studenten voerden hun afstudeeronderzoek bij ons uit.

Binnen de MPA is Manon betrokken als begeleidster: “We hadden elk voor- en najaar een groep van vier à vijf studenten bij ons op kantoor voor een periode van 5 maanden. Samen werkten zij aan praktijkopdrachten. Naast vakinhoudelijke kennis, leerden zeook te werken in een team, te communiceren met de klant én met elkaar. Ook was aandacht voor ondernemen, initiatief tonen en zelfstandig te werken.” In 2020 kwam dit allemaal tot stilstand! Een bijzondere tijd, een onwerkelijke periode voor iedereen, ook voor onze oud-stagiairs en kersvers afgestudeerde young professionals.

“We missen de drukte, dynamiek en gezelligheid in het bureau! Maar het biedt ook ruimte en kansen voor nieuwe ideeën… We hebben met een aantal oud-studenten gesproken om eens te horen waar ze mee bezig zijn en hoe ze hun tijd bij ons ervaren hebben”, zegt Manon enthousiast.

In een aantal vlogs brengen we de studenten van de MPA in beeld. We trappen al met de ondernemende Wendy. In 2019 was zij binnen het team verantwoordelijk voor onze videoproducties, van idee tot uitvoering en montage. Dat was wel aan haar besteed! Tijdens haar stageperiode leerde ze veel over samenwerken en mensen aansturen. En weet ze nu ook wat het belang van een draaiboek is.

Ze vertelt erover in dit vlog. Benieuwd wat ze nu doet en welke lessen ze nog steeds toepast? Check de video!