Het is bijna september en dus hoog tijd voor een nieuwe lichting creatieve, enthousiaste en leergierige MPA toppers. Lucas startte vorige week, Maresa en Jasper voegden zich afgelopen dinsdag bij hem. Het komende half jaar gaan zij zich vastbijten in leuke opdrachten van échte opdrachtgevers. Ze stellen zich even kort aan je voor.

Enthousiaste Maresa
“Een onvergetelijke fantasie film maken; dat is mijn droom! Al vanaf dat ik klein was, wist ik dus al welk doel ik had”, zegt de 18 jarige Maresa van Deurzen. Deze derdejaars student AV productie en specialist aan het Koning Willem 1 Den Bosch vindt het leuk om creatieve video’s te maken en er haar eigen draai aan te geven. Maresa: “Ik hoop dat ik tijdens deze stage meer leer over het technische gedeelte van AV-producties. Want de creativiteit zit er al  in, maar nu nog wat meer kennis opdoen!” Naast video’s maken, vindt ze het ook heel leuk om bezig te zijn met Photoshop. “Voornamelijk filmposters maken vind ik erg tof, al is het maar voor de lol”, zegt ze glimlachend.

Leergierige Lucas
“Wat valt mij op aan de Media Praktijk Academie? Waarschijnlijk dat de mensen hier zo open, vrolijk, maar vooral gedreven zijn.” De sfeer die er hangt is goed; de spirit van hard werken en af en toe een grap maken, dat spreekt mij erg aan!

Lucas voelt zich als derdejaars student Mediavormgever van het Sint Lucas Eindhoven vanzelfsprekend thuis in het vormgeven op allerlei gebieden. “Het maakt me niet uit wat ik moet ontwerpen, zolang ik maar mijn creativiteit en mening in het werk kan stoppen. Daarbij vind ik het fotograferen en editen van video’s erg interessant, dat wil ik dan ook komende periode verder ontwikkelen. Buiten dat lijkt het me super om te groeien in mijn presentatie skills” aldus deze leergierige. Dus wie weet kom je hem binnenkort eens tegen bij een MPA-afspraak…

En met Jasper is het team compleet…
Hij is nog maar een tweedejaars student Mediavormgever aan het Technovium in Nijmegen, maar met de komst van Jasper hebben we een creatief én leuk team! Jasper ziet zichzelf zowel als een denker als een doener, dus hiermee hebben we dubbel geluk! “Geef mij een uitdaging en ik zorg voor een goed eindresultaat. Als het aankomt op het werk dat ik lever, dan ga ik altijd voor kwaliteit. Tot op het allerlaatste detail na”, laat Jasper ons weten.

Binnen het team zal hij, samen met Maresa verantwoordelijk zijn voor de videoproducties.  Jasper: ”Ik ben altijd in voor vernieuwing, blijf op de hoogte van de laatste videotechnieken en -effecten. Mijn kennis deel ik graag met anderen. Met mijn MPA collega’s dus! Verder hoop ik hier te leren welke voorbereidingen er bij komen kijken voordat we daadwerkelijk gaan filmen. Zoals een videoconcept bedenken, dit uitwerken en een goede planning maken.” Dan zit hij bij ons de komende periode dus op de goede plek. 😉