Op donderdag 14 juni was gemeenschapshuis Acropolis in Megen het decor voor de inloopavond over het project Meanderende Maas. Zo’n 65 omwonenden, recreanten, ondernemers en agrariërs uit het gebied rondom de Maas waren aanwezig. Om te horen over de laatste ontwikkelingen van het project en om antwoord te krijgen op vragen. De MPA was erbij om het event op beeld vast te leggen en hier maar liefst twee videomontages van te maken.

Belanghebbenden participeren
Meanderende Maas is een project van Waterschap Aa en Maas. Om de dijk tussen Ravenstein en Lith te verbeteren, de Maas meer ruimte te geven en het gebied te ontwikkelen. Noodzakelijk om zo’n 270.000 mensen te beschermen tegen mogelijke toekomstige overstromingen. Want er zijn heel wat omwonenden, ondernemers, agrariërs en recreanten die in het gebied wonen, werken of recreëren. Hen wordt gevraagd mee te denken en input te leveren. Zo organiseerde projectteam Meanderende Maas eerder meerdere brainstormsessies. Alle ideeën en suggesties zijn uiteindelijk uitgewerkt naar zes mogelijke schetsen van het projectgebied, die tijdens de inloopavond op 14 juni werden gepresenteerd aan de belangstellenden.

MPA in actie
Aan de Media Praktijk Academie de vraag om de volledige presentatie, zelfs voorzien van Poweproint sheets, in beeld te brengen. Zodat mensen die er niet bij konden zijn of de datum gemist hebben, het terug konden kijken. Daarnaast hebben we een de avond in beeld gebracht in een compilatievideo. Cameraman Thijs was samen met Manon aanwezig om mooie shots te schieten. “In het begin was het even zoeken. Naar het goed in beeld brengen van de presentatie, de PowerPoint presentatie die net buiten beeld moest blijven en het juiste licht en geluid. Maar het is goed gelukt”, zo evalueert Thijs zijn filmklus. Hij direct aan de slag gegaan met de montage. Het resultaat: een sfeerimpressie én een video met beelden van de presentatie.

Notitie Reikwijdte
Op 30 oktober vond de volgende informatiebijeenkomst plaats, dit keer over Notitie Rijkwijdte. Een document waarin wordt uitgelegd wat de projectgroep van Meanderende Maas gaat onderzoeken en waarom. Ook dit keer was de MPA erbij om de bijeenkomst én de presentatie op beeld vast te leggen. Bekijk hier de video.