Ze lopen hier al even rond, de heren van het MPA team. We kennen elkaar al een beetje, maar van een écht uitgebreid voorstelrondje was het nog niet gekomen. Aan de hand van leuke, persoonlijke presentaties vertellen onze stagiairs meer over zichzelf, wat hen bezighoudt en wat ze hier willen leren.

Creatieve levensgenieter
Vincent trapt af met een leuk verhaal en een presentatie die er gelikt uitziet! Student Art Communication & Design is met 24 jaar de oudste van het stel. Hij houdt van speciaalbier en van reizen, heeft een leuke vriendin en wil dit jaar zijn motorrijbewijs halen. Zijn grootste nachtmerrie? “Eindigen in een vinex-wijk met twee kinderen en een hond!”, aldus de creatieve levensgenieter. Voor een schoolopdracht verzorgde hij tijdens de Dutch Design Week al eens de vormgeving van een pop-up paardenvleesrestaurant. Vincent: “Liep als een trein, we werden benaderd door media uit de hele wereld. Want het deed wel wat stof opwaaien, dat paardenvlees.” Hij mag ook graag een geintje uithalen, bijvoorbeeld tijdens zijn bijbaan bij IKEA. Bij de lunch werden we al meermaals getrakteerd op zijn grappige verhalen. Wat hij wil leren bij de MPA? Meedraaien binnen het bedrijf én de ins en outs van het ondernemerschap.

Cameraprof in spé
Dan is de 19 jarige – en tevens jongste van het stel – Thijs aan de beurt. Een ander verhaal, maar zeker niet minder boeiend. Deze professionele cameraman en editor in spé fotografeert en filmt er in zijn vrije tijd ook graag op los. Om vervolgens de boel aan elkaar te monteren. En hij mag terecht trots zijn op zijn werk. Tijdens zijn presentatie laat hij ons een deel van zijn werk zien; promovideo’s met een boodschap. Over pesten en kickboksen bijvoorbeeld. Knap werk, Thijs! Daarnaast kookt hij graag. “Ik ben er nogal onhandig in, maar doe het graag”, aldus de fervent hobbykok. Ook hij begon zijn stage bij de MPA met concrete doelen. “Kritisch blijven op het werk dat ik oplever en alles eruit halen wat erin zin. Daarnaast wil ik me ontwikkelen in animatie en beter camerawerk afleveren.”

Mr. Copy
Last but not least, de 20 jarige Thomas. Na een jaar op het hbo gestudeerd te hebben voor docent Engels, nam hij een tussenjaar. Want dat was het toch niet. “Door mijn interesse voor journalistiek koos ik voor de opleiding Mediaredactie. Schrijven is mijn passie en ik ben zelfs bezig met een eigen science fiction boekenserie”, vertelt Thomas enthousiast. Daarnaast drumt hij graag, is hij een fanatiek gamer, beoefenaar van een mix van vechtsporten én leerde hij zichzelf de Engelse taal aan. Of hij soms uit Londen kwam, vroeg iemand hem eens! Maar er is nog genoeg ruimte voor ontwikkeling. Zo wil Thomas zich bij de MPA verdiepen in editing. Daarvoor kan hij mooi bij Thijs in de leer. En wil hij beter leren plannen, focussen en prioriteiten stellen. Maar het allerbelangrijkste: zich ontwikkelen in schrijven. Thomas: “ik vind het lastig een verhaal interessant te houden. Dan heb ik het begin en het einde. Maar wat daar nog tussenin moet komen?” Geen zorgen, Thomas. Dan zit je goed bij de MPA!