Onlangs waren wij bij de sleuteloverdracht van twee testgezinnen, die hun intrek in twee verschillende duurzame woningen namen. Een pilot vanuit Hoedemakers bouw en ontwikkeling om te komen tot een beter en gezonder binnenklimaat in woningen. Aan ons de taak om dit speciale moment vast te leggen op beeld en de bewoners te interviewen over dit bijzondere project.

Eind maart werden de eerste twee woningen opgeleverd in nieuwbouwwijk De Groote Wielen. Binnen deze pilot wordt in twee jaar tijd een duurzame Nul op de Meter (NOM) woning vergeleken met een Healthy Home. Niet de makkelijkste materie, dus uiterste concentratie om alle technische snufjes in de woningen vast te leggen en de toekomstige bewoners aan de tand te voelen over wat zij er de komende jaren van verwachten. Gelukkig was cameravrouw Hannah zeker van haar shots en de uitkomst van de interviews. “Met deze beelden kan ik wel iets”, liet ze na een dag draaien weten.

De dagen erna beet ze zich vast in de montage. De intro, lapshots en quotes liepen vloeiend in elkaar over. Hannah: “Ik was blij met de montage zoals deze er uiteindelijk uitzag, maar ging ervanuit dat Hoedemakers toch nog wel wat aanpassingen zou hebben.” Niets bleek minder waar, want deze eerste versie, ofwel eerste proef, was direct akkoord. Alle credits voor Hannah!

Nieuwsgierig hoe deze eerste en tevens goedgekeurde montage eruitzag? Afspelen dan!
Wil je meer zien van Hannah’s werk? Voor dit project maakte ze nog een video. Bekijk hem hier.